KE: Shqiperis ti jepet statusi, ja 5 prioritetet:

statusi i shqiperis ne bashkimin europian

Komisioni Europian ka bere te ditur paraditen e stome raportin e shqiperis ne bashkimin Europian. KE ka deklaruar se shqiperis duhet ti jepet statusi vend kandidat me kusht qe ajo te plotesoj kriteret e meposhtme.

Shqiperia ka hecur shume mire ne te gjitha drejtimet , jane shprehur zyrtar te lart te Europes, por per te marr vendin kandidat do ti duhet nje pune ne luften kunder korrupsionit, krimit te organizuar , mbrojtjet e te drejtave te njeriut.

statusi i shqiperis ne bashkimin europian PESE PRIORITETET e Komisionit Europian për Shqipërinë për hapjen e negociatave me BE-në. Komisioni Europian publikon 5 prioritetet që Shqipëria duhet ti plotësojë.
1-Administratë profesioniste dhe të depolitizuar
2-Forcimi i pavarësisë të institucioneve të drejtësisë
3- Lufta kundër korrupsionit
4-Lufta kundër krimit të organizuar
5-Mbrojtja e të drejtave të njeriut, përfshirë romët.

revistashqiptare.com